Skip to main content

SW Portland Kitchen and Powder Room Transformation

This architect designed home was built in the 1970's and had never been remodeled. It was dark due to the wood ceilings with no artificial light. The owners wanted to keep the wood ceilings throughout. The lighting was a challenge as there were no cavities in the kitchen ceiling to accept boxes. We ran power through conduit for a high tech look. The carpet was replaced with LVT tile due to pets and we removed all cabinets that hung from the ceiling thus opening the kitchen to the dining and living room areas. The new open spaces now extend visually into the forest beyond. The Powder Room was a cosmetic upgrade preserving all plumbing locations. New custom cabinets replaced the old vanity and an extensive penny tile backsplash runs completely around the mirror. A Philippe Stark faucet adorns the undermount sink.

SW Portland Kitchen and Powder Room Transformation